(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Lehká piškotová roláda - moučník do veder
Potřebné ingredience
4 vejce velikosti L nebo 5 vajec velikosti M * 120 g cukru krupice * 120 g hladké mouky * zakysaná smetana * pomazánkové máslo bez příchuti * vanilkový cukr * ovoce dle chuti - jahody, maliny, meruňky, džem
Postup přípravy
vejce a cukr šleháme ve šlehači na plnou rychlost doběla (cca 5 minut), až vznikne hustá světlá pěna.
Do ní na nejmenší rychlost přidáme mouku. Plech vyložíme pečícím papírem, který namažeme olejem,
natřeme těsto a pečeme na 200 stupňů cca 10 minut, až začne růžovět. vyndáme a po cca 5 minutách
smotáme i s pečícím papírem.
Nachystáme si náplń - 1/2 pomazánkového másla, půl kelímku zakysané smetany, cukr a ovoce. Pořádně promícháme.
po úplném vychladnutí (nebo až budeme potřebovat - těsto vydrží upečené a nenaplněné klidně týden) sejmeme papír z těsta (trocha na něm zůstane), potřeme
náplní a dáme zchladnout do lednice.
roláda je krásně vláčná a na léto super:-)
jinak se dá plnit třeba nutelou, krémem, jenom marmeládou, atd. atd.
Do ní na nejmenší rychlost přidáme mouku. Plech vyložíme pečícím papírem, který namažeme olejem,
natřeme těsto a pečeme na 200 stupňů cca 10 minut, až začne růžovět. vyndáme a po cca 5 minutách
smotáme i s pečícím papírem.
Nachystáme si náplń - 1/2 pomazánkového másla, půl kelímku zakysané smetany, cukr a ovoce. Pořádně promícháme.
po úplném vychladnutí (nebo až budeme potřebovat - těsto vydrží upečené a nenaplněné klidně týden) sejmeme papír z těsta (trocha na něm zůstane), potřeme
náplní a dáme zchladnout do lednice.
roláda je krásně vláčná a na léto super:-)
jinak se dá plnit třeba nutelou, krémem, jenom marmeládou, atd. atd.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jeremy
(upraveno)
3. 10. 2010, 14:57
jbanca
(upraveno)
2. 7. 2008, 17:13
Moc díky,za tak úžasný nápad.Dnes jsem roládku dělala je výborná,náplň z pomazánk.másla a smetany ,já jsem dala jahodový džem......je to fakt osvěžující zákusek,určitě budu dělat často.Díky Jarka
fyjona
(upraveno)
1. 7. 2008, 11:49
supr nápad vypadá mooooc hezky a z domácích vajíček,že???
marfanov
(upraveno)
9. 7. 2008, 17:22
@fyjona
ano, jsou domácí - bohužel jsem je jen mimořádně dostala, rozdíl od kupovaných je nebetyčný....